Ens dediquem a escriure. Parlem del món amb versos, contes, obres de teatre, novel·les, guions, articles, assaigs i amb altres textos...(Pep Albanell i altres)

Ens dediquem a escriure. Parlem del món amb versos, contes, obres de teatre, novel·les, guions, articles, assaigs i amb altres textos. Més enllà d’aquesta dedicació, que ens uneix, cadascú de nosaltres té els seus gustos, les seves preferències polítiques i una opinió sobre el país que és del tot personal. De vegades, n’hi ha que fem públiques aquestes opinions. Gairebé sempre, preferim ocupar-nos dels nostres assumptes.

Ara és una d’aquestes ocasions en què ens sembla que val la pena fer saber què pensem. Perquè ens adonem que hi ha una gran majoria a favor que es faci una consulta per decidir el futur del país. Som part d’aquesta gran majoria. L’acord polític que ha fet possible la convocatòria d’una consulta per al proper 9 de novembre és molt ampli. Però la tossuderia dels que la volen impedir és molt pesada. Per això pot ser útil que més i més persones fem crides per reforçar aquesta cita amb les urnes.

No cal que ens hi allarguem gaire més. Ens reservem les paraules per a les nostres obres. Només volem compartir, amb tothom que ho vulgui saber, la nostra ferma convicció que la consulta és la millor solució. Volem que es voti el 9 de novembre.

Amb això, però, no en tenim prou. També volem deixar dit que donem suport al vot afirmatiu, a favor de la independència. Perquè estem convençuts que amb un Estat propi tindrem l’oportunitat de fer-ho molt millor. Volem viure fora del bucle avorrit de l’autonomia resignada i ploramiques. Serà millor si tots plegats escrivim com ens plagui la pàgina en blanc que tenim dret a encetar.

 

Fuente: Els catalans jutjats pels altres. Julio de Gracia/César-August Jordana. Llibres de l'Índex.Barcelona.2015. "Diem sí a la consulta.Diem sí a la independència".Pep Albanell i altres.

 

« volver